Nyårs Meny
Här är vår meny för kvällen!
Förrätt:
Toastskagen
100g kräftstjärtar
100g rökt lax
Creme fraische
Majonäs
Dill
Varmrätt:
Lammkotletter
Egengjord potatisgratäng
Efterrätt:
Vaniljpanacotta
2 gelatinblad eller 1tsk gelatinpulver
1 vaniljstång
5dl grädde
1/2 dl socker
Tillagning:
blötlägg gelatinbladen i kallt vatten (5min) eller lägg 1tsk gelatinpulver i 1 msk vatten
Skär vaniljstången på längden
Häll i grädden och sockret i en kastrull och lägg ner vaniljstången, värm på svag värme och rör om hela tiden tills grädden sjuder, ta bort den direkt från plattan.
Häll av vattnet från gelatinbladen och blanda dem i en liten skål med några matskedar varm grädde till de är en jämn smet (samma med pulvret men häll inte av vattnet).
Häll ner gelatinbladen/pulvret i kastrullen, låt svalna i ca 10 min.
När de svalnat lite ta bort vaniljstången och skrapa ner fröna i grädden.
Häll upp i fina serveringsskålar/glas och låt svalna helt innan ni ställer in de i kylskåpet, låt stå minst 3 timmar innan servering.
Ta fram bär och tina, lägg ner dem sedan i glasen innan servering.
lånat bilden från mums.nu
Kommentarer från er söta läsare.
Trackback