älskar´t
600 g fläskfilé
salt och malen vitpeppar
smör till stekning
Champinjonstuvning
25+25 g smör
200 g färska champinjoner
3/4 dl vetemjöl
2 dl mjölk
1/4 dl grädde (valfri fetthalt)
salt och malen vitpeppar
Tillbehör:
bearnaisesås samt pressad potatis
Gör så här
1. Helstekt fläskfilé
Sätt ugnen på 125°. Krydda fläskfilén runt om med salt och peppar och bryn köttet runt om.
Lägg köttet i en smord, ugnssäker form och efterstek i ugn i 15 minuter. Lägg folie över köttet för att hålla det varmt, spar skyn som bildas till servering.
2. Champinjonstuvning
Skiva champinjonerna. Smält 25 g smör i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet.
Sätt tillbaka kastrullen på värmen igen och tillsätt mjölk och grädde, rör om hela tiden. Krydda med salt och peppar. Fräs champinjonerna i resten av smöret och rör ner dem i stuvningen.
3. Gör béarnaisesåsen enligt anvisningen på förpackningen. Höj temperaturen i ugnen till 275°.
Skiva upp köttet, fyll skivorna med champinjonstuvningen och häll över bearnaisesås. Gratinera fläskfilén i 10 minuter. Droppa skyn runt omkring.