Dagens rätt!
Idag blev det pannbiff med bulgur, morötter, haricorts verts.
Det blev riktigt gott för pannbiffen hade några ingridienser i sig som jag inte brukar ha så de va kul och det var så mycket godare ju!
Recept:
Pannbiffarna:
500g nötfärs
1 gul lök
½ dl ströbröd
½ dl mjölk
½ dl grädde
1 ägg
1msk dijonsenap
salt,svartpeppar
smör till stekning
Bulgur:
4dl bulgur
½ tsk gurkmeja (det glömde jag)
1 liter kycklingbuljong
12 knippmorötter
150g haricots verts (ser ut som sockerrör typ)
1 näve mangoldskott (det var slut så hade inte jag heller)
salt,svartpeppar
olivolja.
Tillagning:
Hett tips är att göra pannbiffsmeten kvällen innan, blir mycket godare då!
skala och finhacka den gula löken, bryn den försiktigt i smör och låt den svalna.
Blanda ströbröd, mjölk och grädde och låt stå i ca 5 min.
Rör ihop alla ingridienser för pannbiffen och låt stå över natten.
Stek varje pannbiff 3-4 min på vardera sida.
Koka bulguren i gurkmeja och kycklingbuljongen i ca 12min, häll sedan av vattnet.
Koka morötterna och haricots verst i rikligt saltat vatten i ca 1min.
Tips: jag hade vanliga morötter (de är då tjockare) låt de koka lite längre så de blir lite mjukare, men de funkade med 1 min också.
Blanda samtlliga ingridienser med bulguren och smaka av med salt, peppar och olivolja.
Jag gjorde även en citronyoghurtsås till.
Recept:
2 dl tjock yoghurt så som grekisk, turkisk eller matyoghurt.
½ citron, rivet skal
½ vitlöksklyfta, pressad
2 tsk flytande honung
salt, svartpeppar
bara att blanda ihop och smaka av och tillsätt något om ni tycker de smakar för lite!
Smaklig måltid!
Kommentarer från er söta läsare.
» Emma
Såg riktigt gott ut. Såsen måste jag testa sen också! ♥
Trackback