sjukling idag

Hej !
När jag vaknade idag kände jag direkt att jag inte mådde helt 100... Åkte till jobbet och blev bara sämre och sämre allt längre timmarna gick.
Men höll mig kvar på jobbet hela dagen sen va de bara hem och däcka i soffan. Har legat och kollat på Dexter på Netflix hela kvällen medan grabbarna va i garaget.
 
Älskling kom in och lagade supergoda köttbullar, hemgjorda ååh med gräddsås till, så himelskt gott alltså! Nu är det efterlyst på trean som gäller sen ska jag sova och hoppas på att jag vaknar frisk imorgon !
 
Natti Natti !
 
När man är sjuk får man faktiskt sno pojkvännens goa tröja och äta glass för halsens skull!

Today is a better day

Hej !
 
Idag har de varit en ganska så bra dag faktiskt. Jobbet rullade på men kändes som en riktigt jävla lång och seg dag. Åkte hem direkt efter jobbet och lagade en jättegod fisk och limecouscous, himlans gott faktiskt.
 
Bytte om och drog till gymmet. På väg dit va jag tvungen att stanna för en fin räv som va och sprang lite på vägen. Han/Hon va hur fin som helst, jättemycket päls och såg rädd ut, tänkte nästan stanna och öppna bildörren för ville nästan ta med den hem.
 
Spinningen gick kalas, men på väg dit började jag känna i halsen, så hoppas att jag inte blir sjuk för då börjar jag gråta. Vill köra klart den här veckans träning utan några jobbiga förkylningar etc.
Bastade en lång stund efter spinningen, himlans skönt att bastun nästan alltid är igång. De är de bästa med att träna, man får träningsvärk och man får slappa i bastun efteråt.
 
Sitter nu och dricker te för halsen och ätit vanliljkvarg med lite bär, riktigt gott så nu kan jag snart gå och lägga mig mätt och belåten för dagen.
 
 
 

Skit Måndag !

Asså den här måndagen kan bara .... vet inte vad jag ska säga ens, de har varit sån jäkla skitmåndag
 
på jobbet har de bara strulat faan kan man säga.. så slutade med att jag fick lägga av med de jag höll på med och bara strunta i de, imorgon blir de dock nya tag men som tur är med något helt annat !
 
Blev krismöte i telefon också med en vän när jag åkte bil idag. Hatar att höra mina vänner ledsna eller att de är något som tynger dem. Det är bland de värsta jag vet.
Jag skulle göra allt för min familj och för mina vänner, jag hoppas verkligen att ni förstår det <3
 

Åkte till stallet direkt efter jobbet och longerade tokfian, på onsdag ska jag kanske rida lektion för Lisen om de hinns med. Men de skulle vara sjukt kul i alla fall !
Kul att sätta igång med pållen igen.
 
Åkte vidare från stallet till gymmet. Skulle egentligen ha kört spinning 19-20 men blev klar så tidigt i stallet så åkte och gymmade armar i stället. De är de jag tränar minst känns de som så nu va de då dags. De får bli spinning imorgon och på torsdag i stället.
 
Nu har ni i stort sett fått reda på vad jag ska göra resten av veckan också, haha. Vad ska ni göra denna vecka ?
Det är sportlov nu också och de märktes på trafiken i morse, så skönt !
 
Liv & Myrra i helgen 
 

Ett skepp kommer lastat

Vilken eftermiddag ! Fibersvetsen på jobbet började krångla som fan så de va ju att åka och lämna tillbaka den och vänta medan de tvättade och bytte elektroder på den. Sen va ju dagen slut, de va ju kul..
 
Åkte hem till Ami och hjälpte henne att flytta. Fyllde min bil full med kartonger, tror vi fick in 9 kartonger i bilen och två i Amis bil sen lite små prylar. Kom till hennes nya lägenhet i hägernäs som va superfin! Är så himla himla glad för hennes skull så jag kan spricka av stolthet!
 
Packade upp hela köket så det är klart, himla skönt de. Fixade lite i badrummet och plockade upp träningskläder och lite skor. Sen ner med saker i hennes förråd som hon inte ska använda nu och även de tomma kartongerna åkte ner där.
 
Imorgon blir det att hämta möbler i Huddinge hos hennes mamma och lite saker i andra lägenheten. Soffa, säng, en kartong, småsaker och en byrå så de kommer gå undan imorgon och i stort sätt är de "bara" kläder som ska packas upp :)
 
Gammal bild på mig och Ami <3
 

Full rulle !

Ja verkligen full fart i livet just nu.
Jobbet rullar på som bara den, har massa saker jag ska göra, vilket är skit kul !
 
Träningen rullar också på, körde spinning idag med Bingen. Så skönt efteråt, man nästan stapplar ut från friskis efter deras spinningpass.
Hem och käka jättegod ingefärskyckling med curryris och nu ligger jag i sängen och ska sova.
Är så himla trött så de ska bli skönt att somna tidigt ikväll.
 
Imorgon är de fullfart på jobbet igen och efter de ska vi hjälpa Ami att flytta till hennes nya lägenhet i Hägernäs, wohoo !! 
 
Vad som händer i helgen kan jag berätta mer om imorgon :)
 
 

Skit dag !

Hej...
Alltså vilken skitdag det har varit.
verkligen allt som kunde gå fel gick fel...
Jobbet ska vi inte prata om de tog nästan knäcken på mig idag, va så förbannad ett tag så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Så är det att ha ärvt ett fint temperament efter sin far. Bra ibland, mindre bra ibland.. typ som idag.
Men tillslut hann jag klart med det jag skulle göra idag ändå som tur var. Så imorgon tar vi helt nya tag där jag är och jobbar just nu.
 
Åkte till gymmet direkt efter jobbet och när jag parkerat bilen satt jag kvar i ca 1 min och bara kände näääe...
Men traskade in tillslut i alla fall, bytte om, satte igång musik i lurarna och försökte tagga till.. värmde upp men saknade fortfarande den där taggande känslan om att alltid prestera bättre. Och för mig är de ju att antingen köra 120% eller inget alls så va ju bara tvungen att hitta motivationen. Så la på 15kg på vardera sida på en skivstång så körde jag raka marklyft och där kom motivationen tillbaka.. när pulsen höjdes ordentligt, fick ta i och de va jobbigt.
 
Så körde mitt pass fullt ut ändå och inget halvdant. Duschade och bastade en lång stund efter så det var riktigt skönt. När jag gick ut till bilen kände jag mig som en ny människa igen, den där arga Malin som gick in på gymmet var inte längre kvar så de va riktigt skönt.
 
Tack Victoria, laddade ner de tre albumen eller va man ska säga, slog igång de idag och körde stenhårt.
 

Så.. va er dag bättre än min ? :)
 
 

Stallhäng

Ja idag blev det bara stallhäng för min del efter jobbet.
Longerade hästen lite på longeringsvolten, la fram tre bommar så de blev lite "svårare" och man såg att hon tyckte de va riktigt roligt. Så stängde igen stora ridvolten och ställde upp 2 hinder på ena långsidan.
 
De va skitkul att se, hon va riktigt duktig på att hopppa och hon verkligen tyckte de va super roligt så jag stog med och va förvånad över hur bra hon hoppade och garvade när hon brallade efter hindren.
Varierade de två hindrerna med bom framför, kryss, rättuppstående osv.
Höjde upp de sista hindret så de kanske va på 80cm eller 1 m vet inte riktigt. De tyckte hon va jobbigt att hoppa men hon hade fortfarande fin teknik. Lite roligt att se då islandshästar inte brukar va kända för att hoppa snyggt.
 
Har lagat middag och käkat nu med Patrik och Hussner. Eller jag käkade innan dem för de va så långsamma från garaget. Tänkte åka och träna ben på gymmet men då ringde min farbror och sa att de skulle komma upp en sväng så blir nog em vilodag idag.
 
 
Nu har de varit här och lämnat deras gamla vardagsrumsbord som vi fick, de är superfint i trä och är mycket högre än vårt gamla glasbord. Äntligen slipper jag de där hemska ljudet när man ställer glas på glas !
 
Vad har ni gjort idag ? :)
 
 
 
 

Övningar !

Här kommer lite mage & ryggövningar som jag gillar och som jag körde idag, hittar dock inte bilder på allt jag gjorde men de flesta övningar kan man utveckla som jag försöker göra med texten under.
Notera att de mesta kan man faktiskt göra hemma, så man kommer inte undan !
 
 
Situps på pilatesboll. jag kör både raka och snea och har bara tårna i golvet (som på bilden).
Här kör jag 16x4
 
 
 
 Vet inte vad denna övning kallas, men bra är den i alla fall men jag ligger på en bänk och gör den, känns som de blir tyngre då. Kör 16x4 reps.
 
har ingen koll på vad övningarna kallas men bra är även den här ! Jag brukar köra med 5-10 kg vikt. har jag 5kg så gör jag fler rep och har jag 10kg gör jag några färre. Brukar köra 3x30
 
Ryggresningar kör med 2,5kg vikt 12x3 rep. Ställer mig även på sidan och kör sidomagmusklerna fast där kör jag med 5kg 16x3.
 
Vanliga ryggresningar 12x3 samt att jag kör "sneda" här med.
Ex. Bak med höger hand och upp med vänster ben och slår i sulan på skon sen byter jag, så blir en del flaksande men den känns. 16x3
Blev även plankan idag med, kör minst 1 min rak, 1 min sneda.
Om man gör snea plankan så kan man även sträcka upp armen mot taket och sen ner under sig så blir det lite jobbigare. Då räknar jag inte hur länge jag står utan då blir de minst 10x3 armresningar på vardera sida.
 
Raka marklyft. Tränar mest ryggen men man måste stabilisera med hela bålen och känns även i benen.
Har 15kg 12x3.
 

Shopping resultatet !

Här kommer bilder på de grejerna jag köpte igår med mamma i Täby C.
Älskar att ha färg på träningskläderna, de blir så mycket roligare då!
 
Hoodtröja SOC, Linne SOC, Hoodväst SOC, shorts SOC och handskar vet jag inte !
 
Så jäkla fina färger
 
 
Fin Lila färg på tröjan
 
 
Hoodvästen, handskarna och duschtvål. Västen är superskön !
 
 
 
 
 
 
Va inne på Rituals och köpte härliga doftpinnar.
 

God Morgon !

God Morgon !
Vilken mysmorgon, fick för en gångs skull sova lite längre än vanligt och så åt vi frukost framför tv.n och bara va. Nu väntar vi på Hussner så ska vi åka till Norrtälje. Grabbarna ska till biltema och sen ska vi fortsätta med lite shopping och handla mat för veckan.
Skönt att ha de gjort så kan man koncentrera sig på att träna hela veckan i stället.
 
Ikväll blir de antingen spinning eller om jag kör ett armpass på gymmet när de öppnar vid 15. Vet inte riktigt om spinning är så bra för min fina blåa for som för övrigt är ännu större och blåare idag haha. Men träna kan man göra ändå och jobbet får jag skutta runt på ett ben eller halta lite kaxigt, eller hur ? ;)
 
Ska försöka hitta en träningskalender idag, glömde kolla på de igår och de är typ slut överallt så blir lite nojig måste hitta en så jag kan skriva upp för just nu har jag ingen koll på hur mkt jag vilar i veckorna. Patrik fick som sagt säga till mig igår så hmm.. :P
 
Vad händer idag för er då ? 
De är söndag och man får börja ladda upp för en ny arbetsvecka.
 
Hörs senare, puss !
 
 

härlig lördag!

grym dag!
startade med stallet, hästen va busig som vanligt men de är bara kul!
fick träffa Carros söta 2-åring också och jag stog lite i vägen när hon blev rädd för något så jag har lite blåatår nu men hon va så söt!

åkte och hämtade upp Mamma för att åka till Täby c, blev en shoppingrunda och 900kr fattigare... och allt är lagt på träningskläder! så nu ska jag köra järnet! syrran kom förbi och vi tog en mysfika innan vi åkte hem.

är hos Stefan och Lena just nu. de bjöd på en brakmiddag med flamberat kött, pepparsås och jättegod potatisgratäng.
just nu väntar vi på efterrätten!



flamberat kött



ajaj



snacks och champagne till hockeyn

Ont det gör ont !

Gaah kan inte sluta klaga om min träningsvärk i låren, men de är ju bara att röra på sig mer då så släpper det nog snart.
 
Igår var det alla hjärtans dag och jag gjorde inget speciellt alls. Victoria och jag åkte och gymmade i Rimbo sen åkte vi hem hit och käkade lyxmiddag med patrik som redan hade gjort i ordning maten. Det bjöds på Rösti och lövbiff med chilibea, riktigt gott och enkelt.
 
Blev pistagenötter och lite choklad som efterrätt, fick chokladen i present av Patrik, han hade köpt min favvo :)
 
Vaknade tidigt idag av två katter som tyckte att de skulle ha frukost. Sitter och kollar just nu på super G och Kajsa Kling har åkt ur men hon hade ett riktigt jäkla kanonåk på g men banan är skit svår, de är så många som har åkt ur redan så de är helt sjukt.
 
Vad ska ni göra denna lördag då?
 
Mina planer är att kanske åka och gymma 9.30 eller om jag tar vilodag idag
Stallet en sväng och sedan blir det nog Täby C eller något annat centrum.
Någon som vill hänga med ? Patrik blir väl fast ute i garaget idag igen ;)
 
 
 

Oh Happy Day

Sitter faktiskt just nu och myser lite framför OS efter ett riktigt tufft benpass. Kan inte ens gå upp för trappan här hemma, benen bara skakar och har värsta mjölksyran i låren när jag har flera trappsteg kvar. Men de är ju bra eller hur ? de visar ju att jag tog i och inte mesade ;)
 
De är damerna som lirar hockey nu mot ryssland (om ni inte visste de) står just nu 2-1 till ryssland men de är 1 period kvar så allt kan hända.
 
Har hittat ett jättegott the som har bra sockerbalans.. tror de är Icas egna och heter något sånt. De är skönt att hitta ett te som jag blir lugn av och kan somna, tycker inte camomillethé är så gott nämligen.
 
Imorgon är det freeeedag och alla hjärtans dag. Har ni några planer för den "speciella" dagen ?
Vi har inga alls, ska kanske träna och så kommer några vänner över hit för att käka och kanske mecka lite..
helgen är oplanerad (förut träning dåra) så fritt fram om ni vill hitta på något !
 
Måste bara säga att jag är helnöjd över att jobba i Liljeholmens galleria nu när de är OS, framför allt när man är utanför Olearys och kan kika lite på alla tv apparater som är där inne och visar OS för fullt haha, såg ni idag när Kalla tog silver ? de gjorde jag ;)
Jobbigt bara att hockeymatchen är 13,30 imorgon, tror ni folk kommer jobba eller glo på den matchen ? ;)
 
 
 

min onsdag i bilder!



mm go lunch!



hästen <3



brallhästen



redo för årets tävlingar!



räksoppa till middag, himmelskt gott!

Finns bara ett ord

Åh Jag mår så himla bra !

De känns så sjukt bra med träningen, verkar som jag börjar tappa i fett och bygga om till muskler i stället, precis det jag vill.
Livet rullar som på räls, snart kan jag börja rida igen och laddar för tävlingar och för att köra släp å allt möjligt bara!
Är så otroligt taggad för 2014 både med träning, mat och kärleken <3
 
Börjar året med ny säng, "ny spis", "ny kyl&frys" träningen är igång, patrik har börjat skruva allt mer igen, katterna mår bra (sådär ska man aldrig säga...) mina vänner finns runt omkring och jag vet vilka jag har nära.. är bara så himla lycklig så jag vet inte vad jag ska göra/säga eller ta vägen över huvud taget... 
 
Åh en av mina närmsta vänner har äntligen köpt egen lägenhet, är så glad för hennes skull <3
 
Åh pepp till er som kämpar och sliter där de kommer lite vägbulor här och där, det kommer bli bättre och de kommer bli lättare allt eftersom, kämpa på mina vänner <3
 
 

uppladdning!

ja nu laddar jag upp för ett spinningpass igen! känns så jäkla skönt att vara igång igen på riktigt, vet att jag tjatar men de är verkligen så!

dock är jag jättehungrig så blev lite keso med örtsalt och en halv avokado, längtar redan till middagen men de blir efter passet!

vad ska ni göra ikväll då? :)


mitt mellanmål nu


lite skillnad på 9 fikat i morse ;)

Gopizza!

Här kommer receptet på gopizzan vi käkade ikväll!

Ingredienser:

  • 1 färdig pizzadeg (eller gör själv!)
  • 1 burk tomatsås (ofta finns den med om man köper pizzadeg)
  • 200g mozarella
  • halv grillad kyckling
  • 1 paket bacon
  • 4-6 ananasringar
  • 1 msk torkad oregano
Utförande:
 
Sätt ugnen på 225grader

Bred pizzatoppingen på pizzadegen

Strö över mozzarellan. Dela kycklingen i små bitar och strö dem över mozzarellan.

Klipp baconet och fördela över pizzan, lägg ut ananasringarna på pizzan.

Strö över oregano om ni vill ha de (jag skippade faktiskt det)

Grädda gyllene högt upp i ugnen, ca 6 min.

 

Snabbt, enkelt och jäkligt gott, hoppas de smakar!

 

 

 


Härlig Måndag, eller.. ??

Ja nu är de då måndag igen, kanske veckans värsta dag eller vad säger ni ?
Jag började sex i morse så slutade redan vid 14 för jag missade lunchen och då va de ju ingen ide att ta lunch och sen åka hem. Så jag åkte direkt till gymmet och körde ett mage, rygg och lite armar!
 
Otroligt skönt att köra armar lite smått igen, blir helt slut på en gång men de är bara att bita i och träna på så kommer styrkan tillbaka.
 
Duschade och bastade där, som jag brukar göra. Jag tycker det är så skönt att komma hem duschad och klar så kan man göra vad man vill. Brukar ni också göra de eller åker ni hem i svettiga kläder å svettar ner jackan ? ;)
 
 
Kom hem och plockade lite och tände ljus, började med maten. Ikväll blev det pizza, med kyckling på ?! de trodde jag aldrig skulle vara gott men de va faktiskt en riktig höjdare. Funderar på att lägga ut receptet för de är värt att prova den tycker jag.
 
Nu sitter jag och glor på OS och myser med en kopp te, lite choklad (har inte tagit någon bit än) och cashewnötter.
Vad händer för er en måndagkväll som denna ? :)
 
Smygtitt på pizzan
 
Klaar!
 
Detaljer i hallen
 
Myser framför OS

Asså fy fan...

...vilket jäkla spinningpass den där damen har ! man är helt skakig i benen och känns som man tappat 2 kg efter hennes pass för man svettas så mycket.. som hon säger, nu är de bara att fylla på med vätska igen så man orkar att träna alla andra dagar och ha en bra balans i kroppen.
 
De är ju faktiskt ganska sant. Många glömmer bort att dricka och tror att de gått ner i vikt men de dem har gjort är ju att gå ner i "vattenvikt" eller vad man ska säga. Man förlorar egentligen bara vätska och de behöver ju kroppen för att funka så man kommer bli trött osv om man inte återstället vätskebalansen.. jaja jag vet inte allt om kost och hälsa men så länge man mår bra tycker jag man ska köra på så som man själv tycker passar sig bäst !
 
Imorgon blir de nog inget spinningpass, mina stackars ben måste vila så tror jag kör lite mage och armar imorgon. Jag blir så stel i ryggen när jag kör rygg så jag kommer knappt ur sängen och de gör riktigt ont faktiskt.. Men men det ser vi ju imorgon om jag kan hålla mig från att köra rygg ändå.
 
Vad händer mer för er i veckan då?
 
För mig är det jobbet, träning och stallet förhoppningsvis som gäller denna vecka.
Även plugga på BE körkortet och ska se om vi kan köra lite släp i veckan :)
 
 
 
 

Skön söndag

Vaknade vid 8 då patrik gick upp men jag somnade om och vaknade vid 10 i stället. Och som vanligt när jag somnat om så vaknar jag alltid med sån jäkla huvudvärk, men som tur va hade min älskling satt på kaffe så de va klart när jag kom ner.
 
Slog på tv.n direkt för att se OS och oj vilket lopp grabbarna gjorde i skiathlon, Hellner kom tvåa efter en spurt och resten placerade sig riktigt bra!
 
Håller på att plugga till BE kortet samtidigt som OS står på i bakgrunden. Nu är de väl snart dags för lunch sen fortsätta plugga och sen tagga till träning ikväll !
 
Blir en ganska lugn och skön söndag för min del.
 
Har ni haft en bra helg ? :)
 
 
Kaffe, Nagelvård, OS och plugg = bra söndag !
 

lördag!

skönt att man somna vid 21 igår!
morgonen va inte så kul här hemma.. först i natt vaknade jag av värsta halsbrännan men somnade om tillslut..
sen mådde jag illa och hade halsbränna i morse men efter jag fått i mig två mackor och lite kaffe så blev de bättre!

hamnade framför tvn och kollade på os ett tag sen åkte jag till Stallet och longera hästen lite :)

åkte direkt till gymmet och körde mage / rygg.. inte lika hårt som förra gången men de va ändå tufft så de va skönt!

ikväll blir de fest hos ami, de ser jag verkligen fram emot! :)

vad ska ni göra idag då?







Uppladdning !

Sitter just nu i soffan och äter hallonkesella med kiwi i. De är uppladdningen för spinningen som är 18.30 och är jättehungrig så bara att peta i sig något då!
 
Kiwi i kesellan funkar lika bra som vindruvor, de är de som är så kul att man kan skifta mellan frukt och bär och de är i stort sett allt som passar.
 
Blir nog att dricka en celcius innan träningen ikväll också, är så himla trött. Gick upp 4.30 i morse för jag började 6.00 i hammarbysjöstad och de tar ju nästan en timme dit så..
 
Väntar på att en kollega ska komma hit också och hjälpa oss med spisen så vi får rätt kabel och så ska han koppla in den i centralen sen har vi äntligen en ny spis, jippie !!
 
Vad ska ni göra ikväll ? :)
 
Mums !

Kyckling wook

Ja idag blev det kycklingwook då vi visst saknade en ingrediens till en maträtt vi skulle göra och resten av veckomenyn hade något som va fryst de med så då fick de bli wook.
 
Ingredienser:
3 kycklingfilér
Soya (så mycket som man vill ha)
matlagningsgrädde (ca 2-3 dl)
frysta wook grönsaker
Grönsaksbuljong (tärning)
salt
peppar
Nudlar
 
Utförande:
  • Koka nudlarna efter anvisning på paketet. Hetta upp en wookpanna med olja i.
  • Skär kycklingen i centimeterstora bitar och lägg ner de i den varma pannan.
  • Wooka/stek kycklingen så den inte är rosa
  • Tillsätt wook grönsakerna och wooka dem till de är mjuka och lite krispiga.
  • Tillstätt matlagningsgrädde, soya, buljongtärning. Smaka av med salt och peppar.
  • Låt puttra till önskad mängd vätska i wooken. (jag föredrar ganska mycket)
  • Häll i nudlarna i pannan med resten av ingredienserna och rör om.
Servera!
 
Jag använde mig utav nudlar från mmsports.se eller body science, de va riktigt goda faktiskt, de trodde jag inte så jag kommer nog äta mer utav dessa ! Patrik fick självklart vanliga, han skulle nog aldrig vilja testa dessa.
 
 

dålig dag...

Ja suck, de började i alla fall ganska bra på jobbet, åkte iväg till ett nytt jobb innan lunch och där blev jag lite stressad med att de va ganska bråttom med de jobbet och jag hade inga grejer så kunde ju inte riktigt påbörja där ute heller. Så det var ju bara att sätta sig i bilen och börja kolla efter grejer och åka och hämta de mesta som faktiskt fanns hos grossisten som tur var.
 
Kom hem och började dra en ny matning fram till spisen från vår central som vi har på nedervåningen. När jag har gjort de och ska hitta säkringarna till den gamla så inser jag att de är ju 3 faser fram men det är så gammalt så de har ju ingen nolla utan de har satt den som en fas i stället och de saknas ju då en tamp till nya uttaget så kunde inte återanvända kabeln men jag hade ju ändå dragit en ny.. som var fel självklart. Det var rätt dimension men den va mantlad och de ska de tydligen inte vara.. blev lite less då eftesom jag själv inte hade hämtat kabeln. Jaja... 
 
Pappa kom i alla fall hit och fixade torktumlaren, de va ju de enda positiva på den här dagen.. sen att jag och patrik blev sams igen va väl ännu bättre än torktumlaren. Behöver bara säga att ibland rinner bägaren över och när den väl gör de är de mycket som kommer på en och samma gång men nu struntar vi i det :)
 
Blev ingen träning idag eftersom jag fixade med spisen, men kunde lika gärna ha tränat nu känner jag.. jaja nu är jag i alla fall mätt och belåten så funderar på att göra mig i ordning för sängen så jag kan ligga och glo på tv där.. 
 
Hoppas er dag har varit bättre än min :)
 

Recept Jordärtskocka

Detta åt vi till middag idag, riktigt gott och ge de en chans även om du har svårt för jordärtskocka!
 
Antal portioner 4
 
Ingredienser:
 
Jortärtskockssoppa:
0,5 kg jordärtskockor 
2st palsternackor
2st scharlottenlökar
6 skalade vitlöksklyftor
olja och smör till stekning
7dl vatten
3dl creme fraiche
1tsk finsalt
 
Krutonger:
4 skivor ljust bröd (vi hade grovt, blev hur bra som helst)
1msk olja
salt & peppar
 
Dill-honungsolja
1dl olivolja
saft och zest från 1 citron
2msk honung
 
Utförande:
Sätt ugnen på 225 grader & sätt en kastrull på spisen
  • Grovhacka vitlök och scharlottenlök, häll i olja och smör i kastrullen och bryn löken gyllenbrun
  • Skär jordärtskockor & palsternackorna i centimeterstora bitar
  • Häll upp 7dl vatten i kastrullen och koka upp,lägg i jordärtskockorna och palsternackorna, lägg på lock.
  • Under tiden det sjuder tills de är mjukt gör du dilloljan och krutongerna.
  • Skär av kanterna på brödet och skär i tärningar. Lägg upp på plåt och ringla över olja, sätt in i ugnen i ca 7 min men håll ett öga på de så de inte bränns vid.
  • Blanda ihop alla ingredienserna till dilloljan i ett glas, salta och peppra.
  • När soppan sjudit klart lägg i creme fraichen och mixa de slätt, antingen i en vanlig mixer eller stavmixer. Smaksätt med salt och peppar.
  • Servera i skålar, toppa med dilloljan och krutongerna.
Smaklig måltid !
 
 
 

kul att träna !

Åh vad jag har fått upp ögonen för gym och spinning just nu känner jag.
Allt flyter på från dag till dag, igår fuskade jag som sagt och körde core hemma men så blir de ibland.
 
Kvällens träningspass bestod utav spinning, jag behövde inte åka själv utan Bingen kunde komma å trampa bredvid mig i salen. Det är konstigt. även fast de är individuellt så känns de bättre med en träningskompis bredvid.
 
De va riktigt segt idag i benen efter måndagens tuffa benpass men jag får skylla mig själv så de va ju fan bara att bita i de sura äpplet och trampa vidare, men de va tuuuuungt. Stretchingen efter passet va skönt i alla fall !
Kanske inte så kul info men när jag kom hem efter jobbet slängde jag i mig kesella med vindruvor, de va inte alls mycket eftersom de va bara en timme kvar till passet. åh jag skulle inte ha gjort de, haft halsbränna sedan dess...de va inte så kul på spinningen om man säger så. Men tror inte de va kesellan utan de va nog Chorizosalladen jag åt till lunch.. Knäppt att de kom så sent bara men men.
 
Jag och Patrik drog ihop middagen innan jag stack iväg och träna så nu sitter jag och njuter utav en riktigt god soppa. Den va så himla god så jag tänker faktiskt dela med mig utav receptet, det är det värt och jag hoppas att ni tänker pröva, gick smidigt och snabbt att göra den. Men receptet kommer i ett senare inlägg så de får ligga för sig själv.
 
De bästa efter ett träningspass, förutom att man är nöjd med sig själv å allt sånt.. så är de faktiskt duschen och bastun som är bäst! Man behöver inte sitta lång stund i bastun innan man känner att man slappnar av och bara drömmer sig bort. Ni som inte gillar att basta, sätt er längst ner och försök att tänka på annat. Det är så himla skönt och bra för musklerna att basta.
 
Nu ska jag äta upp här sen är de soffläge som gäller, eller kanske sängläge.. älskar vår nya säng !
 
 
Bosse
 
Grisen <3
 
Lillfisen <3
 

stel som en pinne!

asså faan, min träningsvärk i benen började komma nu i eftermiddags...
kan inte sitta längre stunder å sen ställa mig upp för då håller jag på att ramla ihop.

upp för trappan tog kanske 8sek längre än vad de brukar ta haha får se hur de blir att komma ur sängen imorgon!
några bra tips på att få bort stelheten i benen? jag brukar gå en promenad men finns de andra sätt? :)

natti natti!




Kickass måndag

Härligt med måndag !!
Ja nu tycker ni säkert att jag är dum i huvudet.. men vadå jag har fått vakna upp i en ny säng och jag ville verkligen inte gå upp i morse som jag trodde igår.
Men upp och iväg till jobbet kom jag faktiskt, tillslut. Jobbet rullade på som vanligt och efter de så åkte jag för att handla på Willys men de hade inte allt jag skulle ha så åkte till Ica och där hittade jag resten som jag behövde.
 
Åkte sedan till lugnett i täby kyrkby och vet ni vad jag gjorde där ?
Nä hur ska ni veta de ? jag vaxade armhålorna haha, trodde det skulle göra jätteont men måste säga att Ulrika är grym de kändes i såna fall mer på benen som jag vaxade innan sommaren tycker jag!
In och boka tid på www.ulrikashudochspa.se  De ligger bredvid statoilmacken om man säger så..
 
Nu har jag precis tränat core hemma i ca 30 min, är inte lika slut som jag är på gymmet men här måste jag springa och hämta saker som jag behöver, pallar och sånt. Använde även soffan till en övning haha, bra att man kan använda allt i hemmet för att få till övningarna. Använde såklart mina hantlar också som jag fick i julklapp för något år sedan.
 
Ringde precis efter Patrik som är hos grannen och kikar lite, nu är det dags för matlagning, blir chorizo med någon sallad till eller så skulle jag tro. P vill säkert ha makaroner men då får han äta de själv, är inge sugen så för mig blir de bulgur/couscous eller grönsallad till !
 
Hur har er start på veckan varit ?
 
Mina grymma hantlar
 
Bild från gymmet igår 

Vilken Jävla Dag !

När jag klev ut från gymmet idag nyduschad och fått basta ett tag så skakade mina ben så mycket.. Körde ett så jäkla mördarpass för benen så jag kunde knappt gå efter ! Måste ju erkänna att de inte va helt lätt att köra bil hem.. fick nästan kramp i benen när jag va tvungen att växla osv.. Kommer ju kännas laaaagom kul imorgon, hoppas de inte blir så mkt klättra på stege på jobbet !
 
Va och Hämta vår nya säng idag ifrån Mio i täby ! Äntligen har den kommit, efter ca 4 veckor tror jag de har gått sen vi beställde den.
 
De blev hur bra som helst. Pontus och Sofie kom ut så Pontus fick hjälpa Patrik att bära upp allt och montera det, och resultatet blev ju toppen, ska bli så skönt att gå och lägga sig i sängen nu! Får se om jag kommer ur den imorgonbitti de vet man ju aldrig ! ;)
Va förbi Nille & Christoffer också på fika då Nille fyller år imorgon, grattis i förskott!
 
 
Åh vart så irriterad på Mio när vi skulle hämta den. Först kom en gubbe in i varuutlämningen och skulle tränga sig före mig men de fick han inte.. Sen när vi skulle lasta på våra grejer i lastbilen från deras lastkaj skulle han tränga sig före Patrik som skulle backa till mot lastkajen, men hallåå... vilken bil tror ni vann ? vår lastbil eller hans jävla S60 ? störst går först så är de bara.. Sen blev de ju inte bättre av att han skulle promt skriva på hans jävla papper på lastkajen där vi skulle fälla ner bakhavlyften så jag började ju göra de, då kom den åt han på armen å han vart skit sur. Skyll dig själv jäkla gubbbe... !
 
Vi hade bra mycket mer att hämta än vad han hade, han hade två stora kartonger sen va de inge mer medan vi hade två sängar två madrasser, kartonger med smådelar i, sänggavel och en bänk. Vilka va klara först tror ni ? jo vi.. han va tvungen att be personalen om hjälp för att få in sina kartonger i baksätet (??!) på sin volvo.. jag vet inte om han hade limmat fast baksätena för annars skulle de va bra mycket lättare att fälla dem och öppna bagageluckan ? jaja haha vi fick oss ett gott skratt i alla fall när vi hoppade in i lastbilen och åkte iväg då han inte ens hade lastat 1 av 2 kartonger...
 
Nu fick jag skriva av mig det också.. Så nu tackar jag för mig för nu ska jag äntligen få gå upp och sova i min nya säääääääng !
 
 
 
 
 
 
 

Åland tr/rt

ja skulle åkt i fredags med 15 färjan men blev inte så, åkte i stället med 20.00 färjan..
kom till stugan sent, käka nattmacka å snacka skit sen sovdags!

upp å hoppa kl 9, frukost ta de lite lugnt sen bar pappa å Patrik in nya soffan å ut med den gamla sen in med nya diskmaskin å ut med den gamla, blev jättefint! Lisen tog hand om disken medan de bar å jag va dörrvakt haha

sen förbi Ture & Marina hälsa på dem, Rikard och Lilla Tove va där, första gången jag å Patrik träffade Tove, hon har blivit stor :)

åkte färjan hem 13.30 å garvade åt alla i baren som kryssade över för att dricka sprit..






smirnoff & kaffedrink på vägen hem idag



vardagsrummet före & efter



mysfrukost



färdkosten på väg till Åland i fredags

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus